Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Op de dagen van de ommegang brengt het vocaal ensemble F:e-m@il, onder leiding van hun dirigente, Nadia Loenders, een verrassend en gevarieerd programma naar de Minderbroederskerk in het Hoopvol Hasselt. F:e-m@il wordt begeleid door pianist Frans Schockaert.Speciaal voor deze gelegenheid werden een aantal gedichten en teksten van Marleen Dullers op muziek gezet door dirigente en componiste Nadia Loenders. Het thema ‘Beeldspraak kleurt Blauw’ vormt de rode draad tijdens het eerste deel van het concert. Bidden, leven, luisteren, loslaten kleuren in muzikale schakeringen van groen en blauw.
Aansluitend wordt het ‘Magnificat’, een parel van de jonge Noorse componist Kim André Arnesen uitgevoerd. Het werk werd geschreven in 2010 en kon reeds op zeer veel uitmuntende reacties rekenen, onder meer een nominatie voor de Grammy-Awards in 2016. Genieten van goede muziek is de boodschap!

Beelden van Hasselt ‘in het teken van hoop’ versterken de avond. Jos Kuppers, Marleen Dullers en Katrien Hobin staan in voor deze realisatie.

Zondag 6 augustus 2017 om 19.30 uur
Zondag 13 augustus 2017 om 19.30 uur
Zondag 15 augustus 2017 om 21.30 uur
Zondag 20 augustus 2017 om 19.30 uur

FrenchGermanEnglish