Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Na ‘Ingewikkeld’ in 2010 in het Clarissenklooster, presenteert kunstgalerij De Mijlpaal opnieuw een hedendaagse kunstexpo van de bovenste plank, met een thema dat nauw aanleunt bij de Virga Jessefeesten en het mirakel van de bloedende hostie: het materiële en het spirituele. En dat bovendien in de Herkenrodekazerne – de abdissen van Herkenrode hadden hier ooit hun ‘safe haven’ binnen de stadswallen. Verwacht je aan een beklijvende scenografie waar thema’s als macht, spiritualiteit en passie worden uitgewerkt met o.a. werk van Miles Aldridge, Eduardo Chillida, Rob Sweere, Vanessa Beecroft, Bill Viola, Jan Fabre, Hans Op de Beeck, Koen Vanmechelen, Nick Ervinck, Renato Nicolodi, Peter de Cupere, Patrick Ceyssens en vele, vele andere klinkende namen. A long walking
Wie meeloopt in de ommegang wordt gevraagd om een oude schoen af te staan. Die schoenen worden deel van een gezamenlijk kunstwerk waarin de dolende en zoekende mens centraal staat.

Praktisch: van 1 juli tot 31 augustus van donderdag tot zondag van 14u tot 18u. OPGELET: tijdens de Virga Jessefeesten (5 tot 20 augustus): elke dag van 14u tot 18u en na afspraak.

FrenchGermanEnglish