Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Een muzikale pelgrimstocht in het gezelschap van voormalig VRT-producer en presentator Marc Brillouet, bekend van onder meer Funiculi Funicula, op zoek naar Maria in de wereld van de klassieke en de populaire muziek.
Moeilijk te geloven misschien, maar Maria duikt in zowat alle muziekgenres op. Niet alleen in de religieuze muziek zoals gregoriaanse en byzantijnse gezangen en de diverse Ave Maria’s die de voorbije eeuwen aan haar werden toegewijd, maar net zo goed in opera’s, operettes, musicals als pop. Heeft Maria bijvoorbeeld wat met kleinkunst te maken en kunnen we haar linken aan de legendarische Eric Clapton, voor deze gelegenheid in duet met Luciano Pavarotti? Ken je het echte verhaal dat hoort bij de klassieker “Te Lourdes op de bergen”? Kan je trouwens beaat mediteren tijdens het luisteren naar Mariale melodieën en enkele strofen godsdienstige poëzie? Heeft Elvis Presley ooit over haar gezongen en wat hebben Mary J. Blige, Lisa del Bo en André Rieu met de moeder van Jezus gemeen? En kunnen we Maria eerbiedig laten swingen op de tonen van een streepje gospel en Caribische muziek?

Dit wordt sowieso een avondje Maria anders bezongen en bekeken in het gezelschap van Marc Brillouet tijdens “Maria Zingt en Swingt” op 10 en 17 augustus 2017, ’s avonds om 20.30 u. en dat in het schitterende decor van de kapel van het voormalige Clarissenklooster.

Tickets: €5 (inclusief een drankje na de voorstelling), te koop bij Toerisme Hasselt.

FrenchGermanEnglish