Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Sinds de eerste opvoering in 1954 maakt het Virga Jessespel een belangrijk onderdeel uit van de Virga Jessefeesten. Eerst als openluchtspektakel, later in het Cultureel Centrum.Het Virga Jessespel 2017 slaat een heel nieuwe richting in…

Het verhaal speelt zich af in het Volkstehuis. Een begrip in Hasselt. Een symbolische plek aan de Kanaalkom. Een plaats waar vele verhalen samenkomen van eenzaamheid en verdriet, maar ook van hoop en troost.

In deze voorstelling “Een deken van troost” maken we kennis met enkele opmerkelijke bewoners van het Volkstehuis. We leren hun achtergrond kennen en zien hoe ze met elkaar proberen samen te leven. Stuk voor stuk pure mensen, die op hun manier op zoek zijn naar geluk.
Een zoektocht die leidt tot emotionele en ontroerende scènes, maar ook naar grappige en hilarische momenten!
Deze editie geen traditioneel Mariaverhaal dus, maar de aandachtige toeschouwer zal meer dan ooit de Virga Jesse centraal zien staan…
De verschillende Hasseltse legendes van o.a. de Morin, de bezeten vrouw en de dief op het hek zijn in een modern jasje gestoken en in de voorstelling verwerkt.

“Een deken van troost” is een Hasselts en tegelijk een universeel verhaal. Verwacht je aan een voorstelling die in deze kille tijden zowel het hoofd als het hart verwarmt.

Een voorstelling met live muziek onder begeleiding van Ludo Hulshagen en Isabella Bikkembergs. Tekst en regie is in handen van Sigi Roosen.

première 5 augustus om 21u
6, 8, 10, 11, 12, 13, 17, 18 19 en 20 augustus om 20u
op 12 en 19 augustus een extra voorstelling om 22u

Volkstehuis (Kempische Kaai)
tickets: Toerisme Hasselt
€9 / €5 (kinderen)

FrenchGermanEnglish