Virga Jessecomité lanceert Escape wandeling ‘Het Laatste Mirakel’

Het Virga Jessecomité lanceert in de aanloop naar de Virga Jessefeesten een hippe Virga Jesse-escape stadswandeling. Olivier Brialmont, projectleider voor het Virga Jessecomité: “Met deze escapewandeling kunnen jong en oud een duik maken in de rijke geschiedenis van Hasselt. Deze interactieve tocht is ontworpen om zowel jong als oud de kans te geven om de Hasseltse binnenstad op een speelse en boeiende manier te verkennen. Met zeven stops, geïnspireerd op de 7-jaarlijkse Virga Jessefeesten, wordt de wandeling ongetwijfeld een avontuurlijke reis door de tijd”.

Elke stop is zorgvuldig gekozen om de deelnemers een uniek inzicht te geven in de tradities en verhalen die de Virga Jessefeesten zo bijzonder maken. Maar dit is geen gewone stadswandeling. Het is een escape game, waarbij je puzzels moet oplossen en aanwijzingen moet volgen om verder te komen. ‘Het laatste Mirakel’ kan niet wachten om ontdekt te worden. Luc Smeets, voorzitter: “Uit de evaluatie van de Virga Jessefeesten 2017 hebben we geleerd dat er tijdens de Virga Jessefeesten een aanbod moest zijn voor gezinnen. Nu de Virga Jesse Escape Stadswandeling is meer dan alleen een spel. Het is een kans om de Virga Jesse feesten op een nieuwe, moderne manier te beleven. Het is een poging om de traditionele feesten een hipper karakter te geven, om ze toegankelijker te maken voor een breder publiek. Om samen (h)echt te kunnen spelen en een leuke namiddag te beleven met het gezin of met een groep vrienden”.

Technische gegevens:

Voor wie? Van 7 tot 77 jaar – in groepen van 1 tot 4 personen

Wanneer? 11 juli tot 20 september

Doelgroep: Alle leeftijden

Tickets: 15 EURO per toegangscode (speelbaar met 4 personen – 3,75EUR pp)

Meer info en tickets

https://www.virgajessefeesten.be/toerisme_escape/