fonds ‘vrienden van de virga jessefeesten’

De Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten behoren tot het cultureel erfgoed van Hasselt. Sinds 1682 wordt het Virga Jessebeeld door de straten van de stad gedragen. Doorheen de eeuwen is deze traditie tot een bijzonder cultureel feest uitgegroeid waar honderdduizenden bezoekers aan deelnemen.
De ommegang met haar tweeduizend deelnemers, de rotten of straatcomités die hun buurt decoreren, de vele verenigingen die tijdens de feestperiode een optreden verzorgen en de vele Hasselaren die vrienden en familie uitnodigen, … Ieder zevende jaar zorgt de dynamiek van de Virga Jessefeesten voor een bijzondere sfeer van ontmoeting en verbondenheid.

De ‘Vrienden van de Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten’ willen de toekomst van de zevenjaarlijkse traditie mee veilig stellen.

Ook jij kan vriend worden.

  • Je steunt een traditie die al sinds 1682 van generatie op generatie werd overgedragen.
  • Je steunt een project waaraan duizenden vrijwilligers (deelnemers, muzikanten, mensen achter de schermen) met veel plezier en voldoening deelnemen.
  • Je steunt een gebeuren dat door een dynamiek van ontmoeting, verbondenheid en hoop creëert.
  • Je steunt een project dat impact heeft op de sociale cohesie binnen Hasselt.
  • Je steunt in het bijzonder de organisatie en uitvoering van de zevenjaarlijkse ommegang waarin 2000 deelnemers, vrijwillig in een uniek schouwspel van muziek, dans, spreekkoren, … het eeuwenoude verhaal van Maria en haar zoon vertellen.
  • Je draagt bij tot de versterking van de toegankelijkheid van de feesten, in het bijzonder voor personen met beperkingen.
  • Je draagt in het bijzonder bij tot projecten die volgende generaties jonge en nieuwe Hasselaren bij de Virga Jessefeesten willen betrekken, zodat ook zij de Virga Jessefeesten als ‘hun’ feesten ervaren.

Danny Quanten en Edward Smeets
oprichters

gouverneur Herman Reynders
burgemeester Nadja Vananroye

Eline Van Lishout, Jan Gruyters, Jean-Paul Houben, Koen Beulen, Paul Martens, Rigo Breesch, Roel Cleenders

 

HOE WORD IK ‘VRIEND’?

‘Vriend’ worden van de Virga Jessefeesten kan door een storting te doen aan het fonds ‘Vrienden van de Virga Jessefeesten’ op rekening IBAN BE10 0000 0000 0404  /  BIC BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met als mededeling: 016/1840/00059

Giften vanaf 40 euro geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag.
De giften worden gebruikt voor de realisatie van projecten van het Comité Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten te Hasselt vzw.

Verzeker ook jouw vriendschap voor de volgende zeven jaar met een permanente opdracht van 7 euro per maand.

maak nu je gift over