VJF_2024_LOGO_VIRGAJESSEFEESTEN_KNOP-1.png

Hoe
kan jij
onze held
zijn?

POSTIT_GEEL_ILL_TEKST4

De Virga Jessefeesten zijn van de Hasselaren zelf. We maken de feesten samen, als een (h)echte gemeenschap. Meer nog dan in vorige edities willen we het traject van co-creatie bewandelen. We zoeken uiteraard praktisch helpende handen, maar we zoeken ook ideeën, visie en initiatief…

Zo maken we de feesten nog meer van onszelf… ben je een inwoner, vertegenwoordig je een vereniging, sta je voor een culturele instelling? We kijken uit naar wat je ons kan bieden… Wij bieden alvast een schitterend platform om actief te zijn als vrijwilliger…

 

Wil je aansluiten bij de traditie?

Vooreerst is er de ommegang waar we deelnemers zoeken voor de verschillende groepen. Maar ook praktische handen zoals bijvoorbeeld  het bouwen van wagens, het kleden van de deelnemers van de ommeganggroepen… Kunnen we op je rekenen?

Er is ook de feestelijke inkleding van rotten, wijken en straten en wie weet zelfs van je eigen woning. Iedere zeven jaar toveren Hasselaren de stad om in een wonderlijke stad, met bloemen, taferelen, vlaggen wimpels… werk van vele handen, wil jij één van deze handen zijn?

 

Ontwikkelen van nieuwe ideeën?

De ommegang is de traditie, maar het feest in de stad is ruimer, grootser: (h)echt zijn doen we op vele manieren… Concerten, tentoonstellingen, vertellingen, wandelroutes, vele vormen van animatie, … we zijn op zoek naar nieuwe ideeën. Heb jij er eentje? Vertel het ons!

Help jij ons de Virga Jessefeesten mee invullen? Deze feesten willen we ook een beetje buiten het klassieke kader denken, een kant en klaar project? Een eerste ruw idee? Laat het ons horen, we denken graag met je mee!

 

Of een gewaardeerde helpende hand zijn voor of tijdens de feestmaand?

In de aanloop naar augustus 2024, maar ook in de feestmaand zoeken we nog honderden helpende handen:

  • kerkbewaking
  • toegangscontrole
  • ronddragen brochures
  • praktische handen in
  • logistiek
  • bouwen van wagens…

Daarom doen we ook een oproep voor praktisch talent. Maak je kenbaar, laat ons je talenten weten!