#VirgaYes | IK DOE MEE

De Virga Jessefeesten worden achter de schermen reeds volop voorbereid. Ontdek hier hoe ook jij kan meedoen!

IK NOTEER 5-20 AUGUSTUS ’17 ALVAST IN MIJN AGENDA

Eenvoudiger kan het niet: noteer de feestperiode met fluo in je agenda zodat je hem zeker niet mist!
Anders moet je immers zeven jaar wachten …

IK DOE MEE IN HET FEESTPROGRAMMA

De Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten bieden een platform voor tal van activiteiten. Deze activiteiten maken van Hasselt in de periode van 5-20 augustus ’17 een bruisende stad in opperste feeststemming, waar het voor Hasselaren, bezoekers en toeristen fijn is om te zijn en waar heel wat te beleven valt.
Door het aanmeldingsformulier in te vullen maak je kenbaar dat je – als individu, groep, organisatie of instelling – een activiteit wil organiseren binnen het feestprogramma. Het Virga Jessecomité zal contact met je opnemen om verdere afspraken te maken.

IK STAP OP IN DE OMMEGANG

Mee opstappen in de ommegang is een hele ervaring en ieder heeft er zo zijn eigen redenen toe. Voor sommige is het traditie, anderen willen dank zeggen aan de Virga Jesse … iedereen is welkom. Ook je grootmoeder in de rolstoel, je nichtje in de bolderkar, … kunnen zeker deelnemen.

Je leert tijdens de voorbereidingen ook heel wat nieuwe mensen kennen, veelal uit je wijk. Achter de schermen zijn bovendien ook vele helpende handen nodig.

Wil jij in augustus ’17 één van de 2000 deelnemers aan de ommegang zijn?

Vul dan snel het inschrijvingsformulier in!

In 2009 werd Siska geboren, het werd geen gemakkelijke start voor haar. 14 maanden later, augustus 2010, was ze een vrolijke, zelfbewuste peuter en ging alles goed. Meestappen met de Virga Jessefeesten was voor ons als gezin heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het een soort van pelgrimage was. We voelden het echt als het vieren van een verrijzenis. Siska is nu 7 en kijkt samen met ons en haar zus Rosa uit naar de volgende Virga Jessefeesten. Wij stappen mee, want meestappen zal elke keer weer terug kijken zijn op het grote geluk dat ons werd gegeven.

Jessie & Bart

IK NODIG MIJN VRIENDEN EN FAMILIE UIT

Tijdens de Virga Jessefeesten is Hasselt op haar best. Reden genoeg om jouw vrienden en familie uit te nodigen om van de feestsfeer en de ommegang te komen proeven. Tijdens de feestperiode heet Hasselt traditiegetrouw ook heel wat uitgeweken Hasselaren welkom.

Voor groepen zijn er verschillende arrangementen mogelijk.

RESERVEER #VirgaYesMobiel VOOR JOUW STRAATFEEST OF EVENT

Laat jouw vrienden en buren kennismaken met de Virga Jessefeesten in de #VirgaYesMobiel of met het wagenspel. Ontdek de mogelijkheden.

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

IK VERSIER MIJN WONING

Een van de Hasseltse zevenjaarlijkse tradities zijn de vele inwoners die hun woning versieren met vlaggen, bloemen en misschien wel een Maria-beeldje achter het raam. In de binnenstad vormt men daarvoor sinds eeuwen rotten of wijkcomités. Maar ook kerstbuurten, straat- en wijkcomités kunnen een steentje bijdragen om in heel Hasselt het feest zichtbaar te maken.

IK STEUN DE VIRGA JESSEFEESTEN FINANCIEEL

De Virga Jesseommegang en de feesten kunnen maar georganiseerd worden dankzij de milde steun van vele Hasselaren, organisaties en bedrijven. Ook jij kan de feesten financieel een duwtje in de rug geven.

Giften zijn welkom op rekening IBAN: BE10 0000 0000 0404 – BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met als mededeling 016/1840/00059.

Giften vanaf 40 euro geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45 % op het werkelijk gestorte bedrag. Verzeker ook jouw steun voor de volgende zeven jaar met een permanente opdracht van € 7 per maand.

MIJN BEDRIJF OF INSTELLING WORDT PARTNER

De Virga Jessefeesten kunnen slechts gerealiseerd worden dankzij de financiële, logistieke en materiële steun van vele bedrijven, organisaties en instellingen.

Wil jouw organisatie partner worden van de Virga Jessefeesten? Vraag op 2017@virgajessefeesten.be of 011 35 07 15 vrijblijvend naar de mogelijkheden.

IK WORD VRIJWILLIGER

Tussen 5 en 20 augustus zijn er tal van helpende handen nodig om de vele bezoekers te verwelkomen en wegwijs te maken, toezicht te doen in de kerken, …

Heb jij zin om ook VJ-vrijwilliger te worden? Bezorg je gegevens aan het secretariaat.

FAQ items aan het laden...