Studenten architectuur
UHasselt worden
#VIRGAYES!

In augustus 2024 is er weer een zevenste jaar en vieren we in Hasselt de Virga Jessefeesten. Alle voorbereidingen zijn nu al volop bezig. Ook studenten uit de derde bachelor interieurarchitectuur van de UHasselt denken mee!
 
Afgelopen vrijdag kregen zij gezamenlijk in de aula een specifieke briefing in het kader van hun practicumopdracht ‘Constructie’. Na een introductie over de Virga Jessefeesten, werden ze door enkele bezielers van de Virga Jessefeesten mee op sleeptouw genomen voor een nuttige rondgang door de stad. Ze kregen op een enthousiaste wijze het #VIRGAYES gevoel, gekoppeld aan specifieke en voor de feesten relevante plekken in de stadsomgeving, aangereikt. Een moment in de Virga Jessebasiliek kon uiteraard niet ontbreken.
 
Tijdens de Virga Jessefeesten wordt door de rotten sterk visueel gewerkt. Nu is het aan de studenten om, op analoge wijze, aan de slag te gaan met alle informatie die ze hebben gekregen. Onder het motto ‘scenografie’ moeten ze nadenken over een installatie in de publieke ruimte. Een constructie die iets vertelt over de plaats waar de installatie zicht bevindt, interactie tussen de bezoekers opwekt en in gesprek gaan stimuleert. Net als de #VIRGAYES een dynamiek uitstraalt, wordt aan de studenten gevraagd visueel en interactief te zijn.
 
Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

virgajessefeesten2024 #virgajessefeesten #hasselt #hasseltstad #rondgang #facark #scenografie #interieurarchitectuur #uhasselt