Als bezoeker
naar de
Virga
Jessefeesten

INWONER VAN HASSELT?

Alle informatie over mobiliteit, verkeersvrije straten, ...
kan je vinden op de website van de stad Hasselt!

Ben je van Hasselt of kom je van dichtbij?

Wil je een van de drie ommegangen in volle glorie ervaren? Dat doe je het beste te voet, met de fiets, of step. In Hasselt vind je drie grote fietsenstallingen waar je je fiets veilig kunt achterlaten. Deze bevinden zich op de Martelarenlaan, het Leopoldplein en de Blauwe Boulevard. Voor extra zekerheid kun je je fiets parkeren in de Blauwe Boulevard, deze stalling is afgesloten en staat onder toezicht.

SITUATIE 15 AUG - KLIK HIER
SITUATIE 18 AUG - KLIK HIER
SITUATIE 24 AUG - KLIK HIER

Maak gebruik van het openbaar vervoer!

Indien je met de trein wil komen, kan je richting het station van Hasselt sporen. Het station wordt bediend door verschillende IC-treinen naar heel België en vormt dus een handig alternatief. Vanaf het station is het slechts een korte wandeling van 10 minuten naar het stadscentrum. Bezoekers die met de trein komen naar een ommegang in het weekend, kunnen bovendien profiteren van een korting van 50% op de ticketprijs met het weekendtarief. Senioren en jongeren krijgen daarnaast kortingen op het standaardtarief. De ticketvoorwaarden en dienstregeling vind je hier: https://www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/promotion.

Kom je liever met de bus? Hou er dan rekening mee dat de busbediening aangepast wordt voor de ommegangen. Alle buslijnen worden omgeleid via het Dusartplein en het station. Je raadpleegt best de routeplanner van De Lijn (https://www.delijn.be/nl/routeplanner/) om de meest up-to-date informatie terug te vinden.

Met de auto?

Als je toch met de auto komt, houd er dan rekening mee dat de Kleine Ring tijdens de ommegangen afgesloten is.  Vanuit de ondergrondse parking Blauwe Boulevard sta je meteen in het centrum. Of parkeer op carpoolparking Hasselt-Zuid of bij Park H en pendel gratis naar het stadscentrum met de bus. Vergeet niet je ticket te registreren op de website van De Lijn (www.delijn.be/hasseltparking).

De gemakkelijkste oplossing is het parkeergeleidingssysteem te volgen naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats. Zo ben je verzekerd van een plekje en hoef je niet lang te zoeken.

Hou rekening met Pukkelpop op 15 en 18 augustus!

Hou er ook rekening mee dat de ommegangen van de Virga Jessefeesten op 15 en 18 augustus samenvallen met Pukkelpop. Dat wil zeggen dat het stadscentrum moeilijker bereikbaar is met de wagen vanuit het Noorden, omdat de Kempische Steenweg afgesloten is in Kiewit.