Aftellen
naar de
Virga Jessefeesten
2024!

Op 15 augustus werd tijdens de viering in overvolle Virga Jessebasiliek, het startschot gegeven voor de Virga Jessefeesten in 2024. Een nieuw logo werd voorgesteld en de #VIRGAYES campagne werd feestelijk ingezet.
 
Nog 731 nachten slapen en de eerste ommegang trekt, voor de 47ste keer door de straten van Hasselt. In een veertigtal inspiratiegesprekken in de voorbije jaren, werd de grote lijn en het thema voor 2024 ontwikkeld. Een mooie verhaallijn voor de ommegang en een wervend thema: ‘(h)echt zijn’, dat de kern van onze traditie weergeeft, namelijk authenticiteit en verbondenheid, is het resultaat.
 
“We willen samen met velen gaan voor een getuigende ommegang, die bij de tijd is en gedragen wordt door velen,” gaf Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jesse comité mee. “Daarom gaan we samen met rotten, handelaren, diverse verenigingen voor een mooi uitgedoste stad, die in feest is en bruist van activiteiten waar trots, traditie en verwondering uitstralen. En zo willen we een waardevolle traditie vorm geven en overdragen aan een volgende generatie, door nieuwe inwoners en generaties  te informeren en te betrekken in de voorbereiding.” Met een feestelijk glas werd hier na de viering op het plein voor de basiliek geklonken.
 
Wie een steentje wil bijdragen kan terecht op de website van de #VIRGAYES campagne.