Gelegenheidskoor
Virga Jessefeesten
stapt mee
in Reliekenstoet
in Susteren

Zondag 4 september vertrok vanuit Hasselt een Virga Jessegelegenheidskoor om mee op te stappen in de Reliekenstoet in Susteren.

Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jessecomité: “We zijn blij dat we een gelegenheidskoor op de been gebracht hebben, samengesteld uit leden van vier Hasseltse koren: het Hasselts A Capella Koor, het Sint-Ceciliakoor Kuringen, het Sint-Catharinakoor en het koor van de Sint-Jozefskerk uit Rapertingen. Deze deelname past in de Euregionale samenwerking met Susteren, Maastricht, Tongeren en Aken, die allen een Zevenjaarlijkse traditie in ere houden”.


Het gelegenheidskoor Virga Jessefeesten Hasselt stond onder leiding van Isabella Bikkembergs en Paul Steegmans. “We zullen drie Virga Jesseliederen, het Magnificat, Virga Jesselied en het Bedevaartslied zingen uit het repertoire van Paul Schollaert, die jarenlang instond voor de muziek in de Hasseltse Virga Jesseommegang. Drie koperblazers staan in voor de begeleiding van de groep en we hielden vooraf een repetitie voor het gelegenheidskoor” vertelt Paul Steegmans, lid van het Virgajessecomité en huidig coördinator van de muziek in de ommegang in Hasselt, vooraf aan de Reliekenstoet. Guy Stultjens, mede-initiatiefnemer vult aan: “Voor de vierde keer in 28 jaar nemen we met een gelegenheidskoor deel aan de Heiligdomsvaart in Susteren en daar ben  ik enorm blij mee.”


Naast het gelegenheidskoor stapte ook een delegatie mee op vanuit Maastricht, Aken, Hasselt en Tongeren.