Socio-culturele raad Hasselt
maakt kennis
met voorbereidingen
Virga Jessefeesten 2024

Midden oktober, werden op de Algemene Vergadering van de Hasseltse socio-culturele raad de komende Virga Jessefeesten 2024 voorgesteld. Een 160 tal vertegenwoordigers van Hasseltse Verengingen luisterenden aandachtig.
 
Eerst lichtte cultuurschepen Nele Kelchtermans het Hasseltse cultuurbeleid toe. Nadien kwam de actie van de Warmste week en de Uit-pas aan bod. Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jessecomité presenteerde de aanpak van de voorbereiding van de Virga Jessefeesten 2024, waarbij hij een warme oproep deed aan alle aangesloten verenigingen om een steentje bij te dragen aan de Virga Jessefeesten.
 
“Hasselt heeft een rijk verenigingsleven en als iedere vereniging een initiatief neemt of een handje helpt bij het realiseren van de ommegang of het feestprogramma, tonen we dat Hasselt een (h)echte gemeenschap is, die trots wil zijn op de eeuwenoude traditie van de Virga Jessefeesten”.
 
De aanwezigen beseften dat na de Corona- en energiecrisis een gemeenschappelijk uitdaging zoals de Virga Jessefeesten actief kansen biedt voor hun vereniging.
 

#VIRGAYES #Virgajessefeesten #Hasselt