De straat
op voor
de rotten

De afgelopen dagen trok het team van VIRGAYES vrijwilligers van de werkgroep rotten de straat op om de uitnodigingen van de eerste bijeenkomst op 23 januari 2023 persoonlijk te overhandigen.

“We hebben er voor gekozen om zelf de straat op te gaan om zo een eerste contact te hebben bij de vertegenwoordigers van de rotten, die in hun straat dan weer andere inwoners kunnen meebrengen naar de eerste bijeenkomst van de rotten”, aldus Jasper Lambrechts en Gilbert Govaerts van de werkgroep rotten van de Virga Jessefeesten.

Deze actie past in de samenwerking met de stad Hasselt, waarbij we samen een traject opstarten om te kijken hoe we samen met bewoners, handelaars, instellingen de traditie om te sieren bij de Virga Jessefeesten nieuwe impulsen kunnen geven. “Dat klopt en daarom willen we via persoonlijke contacten en vooral door te luisteren weten wat er leeft in de binnenstad en kijken hoe we samen aan de slag kunnen gaan om er in 2024 een mooie editie van te maken, die opnieuw zal zorgen voor verbinding tussen inwoners, verenigingen en ondernemers in onze stad”  aldus Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jessecomité.