Meibedevaart
naar de
Virga Jesse

Op dinsdagavond 2 mei trok de meibedevaart door het centrum van Hasselt.  De jaarlijkse kaarsjesprocessie van bedevaarders startte met een korte viering in de Sint-Quintinuskathedraal. Daarna ging het al zingend en biddend naar de Virga Jessebasiliek waar de Virga Jesse geëerd werd. Er werd ook vooruitgeblikt op de Virga Jessefeesten.

“Zo’n 200 vrijwilligers in de ommegangteams, de werkgroep feestprogramma en de ondersteunende werkgroepen zijn druk in de weer”, vertelt voorzitter Luc Smeets van het Virga Jessecomité. “De plannen voor de ommegang en het feestprogramma staan in de ruwbouw. De afwerking is voor de komende tijd. Verschillende Hasseltse verenigingen hebben ook al ideeën voor optredens tijdens de Virga Jessefeesten.”

Drie opdrachten

Voorzitter Luc Smeets stuurde alle aanwezigen met drie opdrachten richting de afsluitende receptie. “Blokkeer van 11 tot en met 25 augustus 2024 in je agenda. Spreek met je buren, vrienden en kennissen over de Virga Jessefeesten. Zo ben je een belangrijke ambassadeur van de feesten. Laat via www.virgajessefeesten.be weten of je wil deelnemen aan de ommegang. Of misschien heb je wel een leuk idee voor een optreden in het feestprogramma.  Samen moeten we trots zijn op onze ambitie waarbij we uit dankbaarheid voor Maria Virga Jesse samen onze schouders zetten onder haar feest. Samen gesterkt door de Virga Jesse maken we er een (h)echt feest van.”