Euregiodag
bij de
Kroningsfeesten

Zondag 2 juli trokken we met een delegatie van het Virga Jessecomité naar de openingsdag van de 19de editie van de Kroningsfeesten.

Samen met de collega’s van Maastricht, Susteren en Aken genoten we van een mooi dagprogramma dat startte met het bijwonen van de pontificale eucharistieviering die rechtstreeks op VRT 1 TV en Radio werd uitgezonden vanuit  de O.L.V. basiliek. Nadien volgde de reliekentoning en in de namiddag genoten we van de eerste Kroningsommegang met meer dan 3000 deelnemers. 

Op het einde van de ommegang stapten we samen met de Eurgio delegaties mee op. “Wat een indrukwekkende ommegang met zoveel overtuiging, kleur en gemotiveerde deelnemers, die samen in hun groep opstapten en getuigend meezongen” reageerde Luc Smeets, voorzitter van het Virga Jessecomité, verheugd.

In de overvolle Basiliek sloot bisschop Patrick Hoogmartens in aanwezigheid van toekomstige aartsbisschop Luc Terlinden de eerste ommegang af met een blijde boodschap van verbinding. De Euregiodag werd afgesloten met het Kroningsavondspel.

Kortom een hartelijke ontvangst vanuit het Kroningscomité met fijne ontmoetingen, verbindende gesprekken, die alleen maar bijdragen tot een collegiale sfeer tussen de organisatoren van de Zevenjaarlijkse feesten in Euregio.

Wil je nog meegenieten van de Kroningsfeesten ga naar www.kroningsfeesten.be