Koen en Liesbeth bedachten mee de nieuwe visuele aanpak van de Virga Jessefeesten

Koen Goris en Liesbeth Froyen liggen mee aan de basis van de nieuwe visuele aanpak van de Virga Jessefeesten. 

Koen werkte als art director bij identify.me het concept rond het nieuwe campagnebeeld uit. 

“Mijn inspiratie vond ik in het prachtige werk van Rik Rappoort”, vertelt Koen. “Rik maakte vroeger schitterende ontwerpen voor de Virga Jessefeesten. Zijn werk is erfgoed dat we wel moesten omarmen. Mijn ontwerp ademt tijdloosheid uit. Het weerspiegelt de kernwaarden van de feesten: een warm welkom voor iedereen, traditie, harmonie en meer.”

Meester in de schilderkunst Liesbeth Froyen tekende de centrale pagina van de eerste infokrant. De tekening, die je ook kan vinden op www.virgajessefeesten.be/uitzicht/, brengt alle aspecten van de feesten samen om Hasselaren en bezoekers doorheen de stad te begeleiden.

“Ik was als Hasseltse heel vereerd toen ik de vraag kreeg om illustraties te maken voor de editie in 2024”, vertelt Liesbeth. “Ik moest even zoeken om alle aspecten van de feesten in één tekening samen te brengen. De combinatie van frêle tekeningen van figuren met hardere, kleurrijke geometrische vormen geeft een speelsheid en dynamiek. Met mijn figuren, in interactie met de kleurblokken van de stad Hasselt, geef ik weer hoe de feesten een volkse buurtbeleving voor de Hasselaren zijn, die allen genieten van of bijdragen aan de feesten op hun eigen manier.”

Liesbeth werkt met haar leerlingen van de Provinciale Kunsthumaniora Hasselt ook nog mee aan een beeldend project en aan ééntje over hedendaagse Virga Jesses/moeders uit de Hasseltse Katharinawijk.